Reconversion of Hasselt beguinage

First prize in the open call organized by the Flemish government architect

For the province of Limburg and the University of Hasselt

Design team: Dirk Somers, William Burgess, Ciaran Scannell, Federica Altobelli, Carole Boeckx

In collaboration with David Kohn Architects, Landinzicht, Architecten Beeck Hermans en Bollinger + Grohmann.

Main entrance Begijnenhof

A garden in the middle of the city

A consistent garden full of captivating fragments

Axiality changes in divergence

The positive energy of the missing church

A new gate trough the passage

A mended corner

A panoramic tower restores the weight of this unique spot

The micro-urbanity of the corners

The auditorium as a large furniture piece

Large furniture pieces organise the space

An enfilade of hidden doors

Living in a begijnhof

Comfortable attics for working

terug naar bovenbouw back to bovenbouw