Herbestemming begijnhof Hasselt

Eerste prijs bij een wedstrijd uitgeschreven door de Vlaams Bouwmeester

Voor de provincie Limburg en de Universiteit van Hasselt

Ontwerpteam: Dirk Somers, William Burgess, Ciaran Scannell, Federica Altobelli, Carole Boeckx

In samenwerking met David Kohn Architects, Landinzicht, Architecten Beeck Hermans en Bollinger + Grohmann.

 

Hoofdingang begijnenhof

Een tuin in het centrum van de stad

Een consistente tuin vol
boeiende fragmenten

Axialiteit verandert in divergentie

De positieve energie van een verdwenen kerk

Een nieuwe poort langs de passage

Een gerepareerde hoek

Een panoramische toren herstelt het gewicht van deze unieke plek

De micro-stedelijkheid van de begijnhofhoek

Het auditorium als een groot meubel

Grote meubels organiseren de ruimte

Een enfilade van verborgen deuren

Wonen in een begijnhof

Gerieflijke zolders om te werken

terug naar bovenbouw back to bovenbouw