Campus Universiteit, Antwerpen

2012

Wedstrijd uitgeschreven door de Universiteit Antwerpen

Ontwerp: Dirk Somers, Eline Aerts, Marius Grootveld, Gosia Olchowska, Christopher Permain

Campus Groenenborger, het Middelheimziekenhuis en het Rucaplein vormen onsamenhangende ketens in een rommelig landschap.

Twee schema's bij het nieuwe gebouw: Alzijdigheid: iedere zijde vormt een voorkant.
Inkering: strakke perimeter en rafelige binnenzijde.

Heldere, compacte footprints versterken de publieke parkomgeving.

De hoftypologie geëxtrapoleerd naar het Masterplan ‘Parkencluster Middelheimpark’

Schikking van het programma als gebouwen rond een binnentuin.
Vier circulatiekernen ontsluiten zes bouwlagen.

Basisplan

Plan niveau 0

Plan niveau 1

Plan niveau 2

Plan niveau 3

Plan niveau 4

Plan niveau 5

Dwarssnede

Langssnede

Uitgevouwen atrium.

Impressie van het atrium.

Impressie van het atrium.

Basisconstructie: volle betonwanden met vloerplaten.

Prefab invulelementen uit hout.

Isolatie.

Gevelparament: een vertaling van de achterliggende structuur.

Akoestische plafondelementen structureren het zichtbare leidingen- en kabelnetwerk.

De constructieve samenstelling van gebouwen.

Bestaande bebouwing aan de Groenenborgerlaan: expressie in een vlakke gevelarchitectuur.

Impressie van de westgevel met zonnewering.

Impressie van de westgevel in de richting van het Middelheimziekenhuis.

Zicht op het gebouw van op de Groenenborgerlaan.

terug naar bovenbouw back to bovenbouw