PTI te Hamme

2012

Wedstrijdinzending in het kader van ‘Scholen van Morgen’

Ontwerp: Dirk Somers, Merijn Muller, Christopher Permain, Wim Boesten

Het PTI te Hamme: een groot bouwblok vol eigenzinnige typologie├źn.

De campus van het PTI: verschillende generaties utilitaire gebouwen.

2 basisfiguren: de loods met zadeldak en de brutalistische betonarchitectuur.

Een formeel masterplan voor de campus: herneming van de basisfiguren ten behoeve van nieuw programma.

Links: masterplan deze fase.
Rechts: masterplan mogelijke volgende fase.

Masterplan deze fase.

Masterplan latere fase.

Technisch bouwen voor de technische school: prefab betonstructuur, houtskeletbouwinvulling en bakstenen bekleding.

Links: wandopbouw passief.
Rechts: wandopbouw lasatelier/E 70.

Een rigide structuur met frivole invulling, gelijkvloers van het administratief gebouw.
Een rigide ritme van betonnen spanten met invulwanden vrij ten opzichte van de structuur.

De reeks bestaande gebouwen: ritme, structuur en materialiteit.

De gevel als uitdrukking van de achterliggende constructie.

Fietsenberging en administratief gebouw in de Meulenbroekstraat.

Bestaande situatie langs de Meulenbroekstraat.

Zicht vanaf de Meulenbroekstraat op de nieuwe inkom van het PTI.

Administratief gebouw aan de Meulenbroekstraat.

Administratief gebouw, niveau 0+

Administratief gebouw, niveau 1+

Een siamese trap in het administratief gebouw.

Zicht vanuit het leerlingensecretariaat.

Gevel zuid, oost, noord en west.

Fietsenberging en administratief gebouw aan de Meulenbroekstraat.

Uitbreiding van de refter.

De bestaande refter

Refter, niveau 0+

Zicht vanuit de nieuwe refter op het bestaande gebouw.

Gevel Noord, West en Oost.

Uitbreiding van de refter.

De nieuwe lasateliers en het nieuwe lesgebouw.

Het oude ateliergebouw.

Lesgebouw niveau +1
Lesgebouw en lasatelier niveau +0

Gevel west, oost en zuid.

De nieuwe lasateliers/het nieuwe lesgebouw.

Overzichtsbeeld campus.

De fietsenstalling langs de straat met verderop de overdekte speelplaats.

Campuscompositie: zicht langs het nieuwe lasatelier en de overdekte speelplaats.

Overzicht

terug naar bovenbouw back to bovenbouw