Studentenwoningen Gent

2017-2023

Een nieuwbouw studentenverblijf (292 kamers), Campus Heymans, met restaurant in opdracht van UGent.

Ontwerp: Dirk Somers, Rutger Brouwers, Wim Boesten, Valerie Van de Velde, Markus Stolz, Reinaart Vandersloten en Vera Bannwart

In samenwerking met Havana Architectuur, Tecon en BEG

De nieuwe hoeksteen vat post langs de twee assen die het meest bepalend zijn voor de campus: de harde as van de Corneel Heymanslaan en de zachte fietsverbinding van de Groene Walleweg.

Langs de buitenzijde zie je een massief bouwblok, langs de binnenzijde een licht en innemend binnenhof.

Grote bogen markeren de publieke plint.

Het blok wordt ontpit en uitgewerkt als een sfeervol ‘kloosterhof ’.

Gelijkvloers

1e, 2e en 3e verdieping

4e verdieping

Het hof ligt wat verdiept waardoor hij extra wordt afgeschermd van de omliggende drukte. Dit zorgt voor intimiteit en richt de omliggende ruimtes naar binnen.

Door de combinatie van kamers aan de buitenkant en collectieve ruimtes aan de binnenkant, kan elke student genieten van twee oriëntaties en sferen. De kamer kijkt uit naar de stad. De cluster geniet van de tuin. Zo is de zon nooit ver weg.

De kamer is een private ruimte, een terugvalbasis die de nodige rust kan bieden.

terug naar bovenbouw back to bovenbouw