The Big Blue

Wedstrijdontwerp voor het bouwblok Jan Van Gent in opdracht van AG Vespa.

Ontwerpteam: Dirk Somers, Marius Grootveld, Bram Van den Brande, Jan-Paulus Hoogterp.

Inplantingsplan van the Big Blue, Antwerpen-Zuid.

The Big Blue vanaf de Bolivarplaats: de blauwgrijze kleur in harmonie met het plein en het justitiepaleis.

Plattegrond gelijkvloers

Plattegrond van de eerste verdieping

Zicht op het binnenhof met achteraan de doorsteek naar het park en rechts de toegangen tot de appartementen.

Perspectief langs de westgevel van het gebouw.

Zicht op het hotel vanuit de Jan Van Gentstraat.

Zicht op de zuidoosthoek van het gebouw.

Interieur van het tankstation: een monumentale stedelijke plek.

Zicht op de zuidgevel.

Zicht op de oostgevel.

The Big Blue in de parkrand van Nieuw Zuid: de linkerhelft woningen en rechts het hotel.

terug naar bovenbouw back to bovenbouw