Wedstrijd containerpark Anderlecht

Wedstrijdinzending voor de bouw van een gewestelijk containerpark in Anderlecht.

Ontwerp: Dirk Somers, Axel Chevroulet, Wim Boesten, en Mayuri Paranthahan

De Brusselse Kanaalzone is een unieke site met een uitgesproken identiteit.

We vinden er een mix van stedelijke en industriële elementen, huizen staan naast hangars met golfplaten dak.

Peter Fischli & David Weiss, ‘First Blush Of Morning’, 1984

Plan van de site 1/500

Plan gelijkvloers 1/200

Plan verdieping +5m

De vorm van het recyclageplein wordt bepaald door de hoek tussen het kanaal en de nabijgelegen spoorweg.

Het recyclageplein als balkon langs het kanaal.

De containers zitten verborgen achter het plein.

Het personeelslokaal bevindt zich op de eerste verdieping, als uitkijkpost over de volledige site.

Het stalen raamwerk wordt gedragen door betonnen kolommen. Een rubber band als kapiteel.

terug naar bovenbouw back to bovenbouw