Weekendhuis in Bazel

2017-2019

Vakantiehuis in Bazel

Ontwerpteam: Dirk Somers, Markus Stolz en Rutger Brouwers

 

Dit compacte weekendhuis wordt gebouwd op een helling in de landelijke omgeving van de Schelde. De vorm van de bungalow volgt de natuurlijke topografie van het terrein.

Vanaf de voordeur leidt een route door het huis naar de leefruimte. De niveauverschillen langs de route bieden toegangspunten voor de slaapkamers en de aangren- zende ruimtes.

Doorsnede

Beeld van de route richting de leefruimte.

Aan de zuidzijde wordt er een beschutte buitenkamer vormgegeven in de oksel van de leefruimte en de ruime gang.

Het is een huis dat zowel zwaar als licht is. De grafische behandeling van de gevels geeft het metselwerk een gewichtloze uitstraling.

De buitenkant is zwart geverfd, het terras is natuurlijk rood en het interieur is wit.

terug naar bovenbouw back to bovenbouw