Containerpark Luchtbal

2018

Inrichting containerpark Luchtbal, voor Stad Antwerpen

Ontwerp: Dirk Somers, Merijn Muller, Reinaart Vandersloten

Foto’s: Filip Dujardin

Containerpark Luchtbal doet mee aan de dag van de architectuur!

 

Het park neemt een duidelijke positie in op de as van het nieuwe masterplan. Het containerpark wordt in één groot gebaar richting de weg, in helling gelegd.

Zo krijgt het recyclageplein een krachtige gevel en vormt er zich een herkenbaar beeld voor zowel bezoekers als passanten.

De betonnen kolommen vormen de basis en worden rondom rond doorgetrokken zodat er zowel structureel als visueel één geheel ontstaat.

Onder de luifel komt de bezoeker eerst het personeelsgebouw tegen, gelegen langs de kolommen aan de straatzijde.

Zowel het onthaal als de eethoek kregen grote hoekramen met een uitkijk over het plein en de bezoekers. Daartussen ontsluit de enfilade verschillende personeelsvoorzieningen.

De materialiteit van het gebouw haalt zijn inspiratie uit de ruwe cultuur van industriële omgevingen: snelbouwsteen, betonplex, pegboard en galvanisatie geven karakter.

3 boringen doorheen het metselwerk, waarvan 2 vensters, ondersteunen de zichtlijnen doorheen het compacte plan.

De keuken

terug naar bovenbouw back to bovenbouw