Renovatie van een rijwoning, Antwerpen

Renovatie van een rijwoning in de Lovelingstraat, Antwerpen

Voor Rika Devos en Sebastiaan van Steenberge

Ontwerp: Dirk Somers en William Burgess

Foto’s: Filip Dujardin

De plaasteren lambrizering, het raamwerk in eik, het stalen vakwerk, de balk, het kamerscherm in hout en de gebogen getegelde muur dragen allemaal bij tot de allure van de woning.

Onze eerste ingreep omvat het wegnemen van een muur in de traphal, zodat er een ruimere hal ontstaat en licht tot diep in het huis kan doordringen.

De keuken wordt verplaatst naar het midden van het gelijkvloers en krijgt een glazen wand als afscheiding met de traphal.

Achteraan in het huis komt er een mooie ruimte vrij, de tuinkamer. Het plafond is uitgevoerd in glooiende houten ribben, die de kamer een huiselijke atmosfeer geven.

Gelijkvloers

De achterste kamer van de eerste verdieping versmelt met de traphal, waardoor het nemen van de trap een ruimtelijkere betekenis krijgt. Een houten scherm verbergt de achterliggende kamers.

Eerste Verdieping

De badkamer op de tweede verdieping heeft een betegelde gebogen wand.

Tweede verdieping

terug naar bovenbouw back to bovenbouw