Schoolgebouw in Edegem

Eerste prijs bij een wedstrijd voor “Scholen van Morgen”

Voor AG Real Estate en gemeente Edegem

Ontwerpteam: Dirk Somers, Joni Nieuwenhuysen, Reinaart Vandersloten en Henk Jan Imhoff

Foto’s: Stijn Bollaert

De kleuterschool verweeft zich met de morfologie van de straat. Het gebouw past zich in tussen de bestaande rijwoningen.

Plattegrond van het diepe gebouw temidden een typologie van huizen met diepe tuinen.

De gevel knikt mee met de kromming van de straat en sluit aan beide kanten aan op het naastliggende gebouw.

Plan eerste verdieping

Achterzijde van de kleuterschool, met haar samengestelde karakter.

De tektoniek van het gebouw leest als een speelse stapeling van blokken, met een speelgoedtachtig karakter.

Detail van het metselwerk uit gekleurde betonsteen.

terug naar bovenbouw back to bovenbouw