Schooluitbreiding in Rumst

2008-2012

Eerste prijs voor een Open Oproep voor GO! en BSBO Groenlaar

Ontwerp team: Dirk Somers, Isabel Dedeurwaerdere, Eline Aerts, Elisabeth Mercelis

Fotografie: Filip Dujardin

http://www.vai.be/nl/project/basisschool-voor-buitengewoon-onderwijs-rumst

Een uitbreiding voor 12 klassen bij een bestaande school. Het nieuwe gebouw integreert de 2 richtingen op het terrein en spaart de bestaande bomen.

De klasjes in de vorm van een trapezium ontlokken oneigenlijk gebruik. Bijzonder onderwijs in bijzondere klassen!

Gelijkvloers.

Eerste verdieping.

Een maximaal flexibel plan door mobiele wanden. Heeft een klasgroep behoefte aan groter lokaal, dan kan ze zich de polyvalente middenzone toeƫigenen.

De tegels.

Economische gevels: uitgevoerd in golfplaat.
Een figuratief detail: wimpers boven de vensters, als zonwering.

Beeld vanaf de straat.

Tussen de bomen.

De wimpers.

Verbinding met de bestaande school.

terug naar bovenbouw back to bovenbouw