The Big Blue

Competition entry for a building block in Antwerp south

Design team: Dirk Somers, Marius Grootveld, Bram Van den Brande, Jan-Paulus Hoogterp.

Siteplan of the Big Blue in Antwerp.

View on the Big Blue from the Bolivarsquare: the blue grayish colours are in harmony with the materials of the square and courthouse.

Groundfloor.

First floor.

The inner courtyard with, in the backside, a passage to the park and at the right side the entrances to the apartments.

View along the west facade of the building.

View on the hotel from the Jan Van Gentstraat.

View on the southeast corner of the building.

Interior of the gasstation.

South-facade

East-facade

The big blue as seen through the park: at the left side the apartments, at the right side the hotel.

terug naar bovenbouw back to bovenbouw