Paterssite

Kandidatuur voor een ontwerp voor de Paterssite, Sint-Niklaas, in samenwerking met Monadnock, Sweco en Joris Minne, landschapsarchitect.

Ontwerpteam Bovenbouw: Dirk Somers, Marius Grootveld, Matilde Everaert, Axel Chevroulet, Mayuri Paranthahan

 

De paterssite als een tuin in het centrum van Sint-Niklaas.

Een doorlopend tegeltapijt laat stoep, kerk en tuin in elkaar overvloeien.

De kerk laat zich langs alle kanten benutten.

Rommelmarkt in de kerk en daarbuiten: de verlaagde kerkvloer creëert een grote doorwaadbaarheid.

Veel gebruiksfacetten: de kerk als multifunctionele ruimte.

Yogales in de centrale ruimte met zicht op een aedicule met daarin berging, vestiaire en bar.

De grote aedicule met podium, lift en kleine vergaderzaal op de verdieping in geschilderd multiplex.

Doorsnede van de kloosterwand met de bank in het raam en de verhoogde zitrand van de kloostertuin.

De tuin, naar een ontwerp van Jan Minne.

De verhoogde rand rond het hof.

Wonen rond een tuin: beneden zitten in het hof. Boven: brede galerijen vanwaar er plek is om uit te kijken over de tuin.

terug naar bovenbouw back to bovenbouw